فهرست مطالب

Annals of Military and Health Sciences Research
Volume:8 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/02/21
  • تعداد عناوین: 12
|
  • داوود اسماعیلی، اشرف محبتی مبارز*، علی هاتف سلمانیان، احمد زواران حسینی، مهدی مهدوی صفحه 1
    سابقه و هدف

    هلیکوباکتر پیلوری یکی از عوامل عفونی باکتریایی معده بوده که در سراسر جهان گزارش شده است. با توجه به اهمیت لیپوپلی ساکارید و cagA، این مطالعه در صدد بررسی اثر سینرژیسمی ایمنی زایی این دو فاکتور به منزله انتخاب کاندید ایمونیزاسیون مناسب علیه این باکتری میباشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی لیپوپلی ساکارید سروتیپ O2 هلیکوباکتر پیلوری به روش فنل داغ تخلیص و پروتئین نوترکیب CagA در وکتورهای مناسب بیان و با استفاده از ستون نیکل خالص شد. سپس موشهای BALB/c با غلظتهای مناسب از این آنتی ژنها ایمونیزه و پاسخ ایمنی در آنها مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    نسبت IgG1/IgG2α در موشهای ایمونیزه شده با دو آنتی ژن لیپو پلی ساکارید و rCagA و rCagA به تنهایی و یا همراه با ادجوانت CpG کمتر از یک میباشد که موید پاسخ ایمنی به سمت Th1 میباشد. پاسخ تولید اینترفرون گاما به هنگام تزریق این دو آنتی ژن با همدیگر افزایش قابل ملاحظهای نشان داد.

    نتیجه گیری

    ایمن سازی علیه هلیکوباکتر پیلوری به طور احتمال در آینده به عنوان اولین انتخاب در پیشگیری از بیماری به کار میرود. با توجه به اینکه ایمنی حفاظتی علیه این باکتر ی پاسخ ایمنیTh1 و به عبارتی بالانس Th1/Th2 میباشد. در این تحقیق مشاهده شد که دو آنتی ژن لیپو پلی ساکارید و rCagA دارای اثرات سینرژیسمی در ایجاد پاسخهای ایمنی سلولار میباشند.

    کلیدواژگان: سینرژیسم، لیپوپلی ساکارید، سروتیپ O2، ا CagA نوترکیب، هلیکو باکتر پیلوری
  • گیتی صادقیان، لیلا شیرانی بیدآبادی، هنگامه ضیایی، سید حسین حجازی، آزاده ذوالفقاری باغبادرانی صفحه 6
    سابقه و هدف
    خط اول درمان در لیشمانیوز جلدی استفاده از ترکیبات پنج ظرفیتی آنتیموان شامل مگلومین آنتیموان (گلوکانتیم) میباشد، با این حال عدم پاسخ به درمان با گلوکانتیم در بیماران مبتلا به لیشمانیوز جلدی یک مشکل اساسی میباشد. هدف از این مطالعه بررسی اکتیویتی گلوکانتیم در ضایعات لیشمانیوز جلدی آلوده به عفونت ثانویه باکتریال در مقایسه با ضایعات غیر عفونی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تجربی با کد اخلاق 33239/4/12/پ میباشد که از بیماران مبتلا به سالک نمونه گیری از نظر عفونت ثانویه باکتریال گرفته میشد. بعد از نمونه گیری کلیه بیماران تحت درمان با گلوکانتیم سیستمیک برای 3 هفته قرار گرفته و به مدت دو ماه پیگیری شدند. اکتیویتی خوب بر اساس کاهش اندازه زخم و وجود ری اپیتلیزاسیون و منفی شدن اسمیر مستقیم و موثر نبودن دارو بر اساس عدم تغییر اندازه ضایعه بدون ری اپیتلیزاسیون و اسمیر متبت در انتهای مطالعه تعریف گردید. همچنین بیماران بر اساس پاسخ کشت منفی و مثبت از نظر باکتریال به دو گروه تقسیم شده و اکتیویتی گلوکانتیم بین دو گروه مقایسه گردید.
    یافته ها
    تعداد 161 بیمار وارد مطالعه گردیدند. در آزمایشهای انجام شده 123 نفر (4/76%) از نظر کشت باکتریال منفی و 38 نفر (6/23%) مثبت بودند. در گروهی که کشت منفی داشته پاسخ به درمان در 80 نفر (65%) خوب و در 43 نفر (35%) عدم پاسخ به درمان وجود داشت و در گروه با کشت مثبت در 12 نفر (6/31%) پاسخ به درمان خوب و در 26 نفر (4/68%) عدم پاسخ به درمان وجود داشت (P<0/01 و 27/13= 2 X)
    نتیجه گیری
    اکتیوینی گلوکانتیم درضایعات لیشمانیوز جلدی آلوده به عفونت ثانویه باکتریال کاهش می یابد
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، گلوکانتیم، عفونت ثانویه باکتریال
  • سعید خادمی، محمد علی سهم الدینی، رضا نیک اندیش، فریبرز غفارپسند صفحه 11
    سابقه وهدف
    تهوع و استفراغ بعد از عمل یکی از عوارض شایع و آزاردهنده بعد از بیهوشی و عمل جراحی میباشد. علل تهوع و استفراغ پیچیده بوده و به فاکتورهای متنوعی شامل روش بیهوشی، خصوصیات دموگرافی و نوع و محل عمل جراحی بستگی دارد. تا بهحال داروهای متعددی برای پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از عمل مورد مطالعه قرار گرفته است که هیچکدام نتوانستهاند بطور کامل این عارضه را کنترل کنند. در این تحقیق ما اثر پیش داروی میدازولام را درکاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل بررسی کردهایم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور با کد اخلاق 3036 بروی 100 بیمار متعلق به ASA یک یا دو که جهت عمل جراحی کاتاراکت به روش خارچ کپسولی مراجعه کرده بودند انجام گرفت. بیماران بطور تصادفی به دو گروه شاهد و میدازولام تقسیم شدند. پس از ثبت علائم حیاتی و گرفتن رگ باز به گروه میدازولام، به صورت داخل وریدی (025/0میلی گرم به کیلوگرم) میدازولام و به گروه شاهد هم حجم از سالین نرمال تزریق شد. القای بیهوشی در دو گروه به صورت یکسان با پنتوتال (3 تا 5 میلیگرم به کیلوگرم) و اتراکوریم (4/0 میلیگرم به کیلوگرم) صورت گرفت و جهت نگهداری راه هوائی از راه هوائی ماسک حنجرهای (Laryngeal mask airway) استفاده شد. در 24 ساعت اول بعد از عمل شدت تهوع (با استفاده از معیار سنجش بصری ده نقطهای VAS)، تعداد دفعات استفراغ و میزان مصرف متوکلوپرامید، شدت درد (بر اساس معیار بصری سنجش درد Visual analogue scale) و همچنین مدت توقف در اتاق بهبودی ثبت گردید و پس از جمع آوری داده ها وارد نرم افزار SPSS ویراست14 شد. واز تست آماری Chi-square جهت مقایسه داده های کیفی و از تست آماری Independent t-test جهت مقایسه داده های کمی استفاده گردید.
    یافته ها
    هر دو گروه از نظر اضطراب قبل از عمل، میانگین سنی، شاخص توده بدنی، مدت زمان ناشتایی (NPO time)، علائم حیاتی در طول عمل و شدت درد بعد از عمل یکسان بودند. در گروه هدف تعداد دفعات استفراغ (08/ درمقابل8/0)، شدت تهوع (14/1در مقابل 18/3) و میانگین مصرف متوکتوپرامید (mgا8/0 مقابلmg 2/2) کمتر از گروه کنترل میباشد. ولی مدت زمان توقف بیمار در اتاق بهبودی (8/20 دقیقه در مقابل 2/16 دقیقه) در گروه هدف بیشتر میباشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از میدوزولام وریدی به عنوان بیش داروی بیهوشی میتواند سبب کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی آب مروارید تحت بیهوشی عمومی شود.
    کلیدواژگان: میدازولام، تهوع و استفراغ بعد از عمل، کاتاراکت
  • سیمین ریاحی، افسانه کرمی، مهدی اکبرزاده صفحه 16
    سابقه و هدف
    یکی از مسائل مطرح پزشکی زخم معده است، علی رغم اهمیت این مشکل هنوز روش پیشگیری مناسبی برای جلوگیری از زخم معده ناشی از استرس وجود ندارد. هدف ازمطالعه حاضر بررسی اثر تغذیه بر ایجاد زخم معده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی با کد اخلاق 22/340 از 20 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 20± 200 گرم که در شرایط استاندارد نگهداری میشدند استفاده شد، حیوانات به طور تصادفی در چهار گروه 5 تایی قرار گرفتند. گروه اول ناشتا همراه با استرس، گروه دوم تغذیه شده همراه با استرس و گروه سوم ناشتا بدون استرس قرار گرفتند و گروه چهارم تغذیه شده بدون استرس (کنترل) بودند. برای القا استرس از غوطه ور شدن در آب 23 درجه به مدت 5/3 ساعت استفاده گردید. سپس حیوانات کشته شده و معده آنها برای بررسی سطح زخم و تعداد آن مورد بررسی قرار گرفت. از تست آماری آنالیز واریانس یک طرفه برای مقایسه گروه ها استفاده شد.
    یافته ها
    اعمال استرس غوطهوری در آب به روش فوق به وضوح زخمهای متعددی در معده رتهای مربوطه ایجاد کرده بود؛ تعداد زخم و سطح آن در گروه ناشتا که تحت استرس قرار داشتند نسبت به سایر گروه ها افزایش معناداری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    تغذیه دهانی در موشهایی که در معرض استرس شدید هستند از ایجاد زخم معده ناشی از استرس جلوگیری میکند، به نظر میرسد که غذای داخل معده با جلوگیری از انقباضات ناشی از استرس که سبب ایجاد زخم ناشی از ایسکمی می شود از ایجاد زخم جلوگیری میکند.
    کلیدواژگان: استرس، مخاط معده، تغذیه
  • لیدا نوایی، مسعود کیمیاگر، اکرم ابوالحسن زاده، محمدحسین لشگری صفحه 20
    سابقه وهدف
    نظر به اهمیت ریزمغذی ها در سوخت و ساز بدن و نقش کلیدی آنها در ارتقا سلامت و با توجه به آن که اطلاعات جامعی در مورد وضعیت بیوشیمیایی ریزمغذی ها دردست نیست.این بررسی با هدف آگاهی از شیوع کمبود آهن، روی و مس در ساکنان شهرستان تهران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی (مشاهدهای مقطعی) 206 خانوار، شامل: 612 نفر (320 نفر در شهر و 292 نفر در روستا) و 265 مرد (43 درصد) و 347 زن (57 درصد) با محدوده سنی 3 تا 83 سال و میانگین و انحراف معیار 19±33 سال به روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند. ابتدا پرسش نامه انفرادی حاوی اطلاعات دموگرافیک تکمیل شد.قدووزن اندازه گیری و نمایه توده بدن محاسبه گردید. سپس 10 میلی لیتر خون جهت اندازه گیری میزان آهن، روی و مس به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی از هر یک از نمونه ها اخذ گردید.
    یافته ها
    یافته های این تحقیق نشان داد که کمبود عناصر در شهرستان تهران شیوع بالایی دارد. میانگین آهن سرم μg/dl 45±114 بود و اختلافی در شهر و روستا وجود نداشت. میانگین مس سرم در شهر بیشتر از روستا بود (27±75 در مقابل μg/dl 23±67) وبرعکس میانگین روی سرم در روستا 36±140 درمقایسه با شهر μg/dl 33±101 افزایش نشان داد. هیچ کدام از افراد مورد بررسی در مناطق روستایی کمبود روی نداشتند، در حالی که 19 درصد ساکنین مناطق شهری کمبود روی داشتند. کمبود آهن در مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی بود. (6 درصد در شهر و3/0 درصددرروستا) افرادساکن روستاهادرصد کمبود مس بیشتری (68 درصد) در مقایسه با ساکنین شهری داشتند. (55 درصد) درصد کمبود عنصر روی در زنان و مردان مشابه بود. شیوع کمبود آهن در زنان کمترو برعکس درصد کمبود مس در زنان بیشتر از مردان بود. درصد کمبود عناصر آهن و روی در افراد مسنتر بیشتر و برعکس درصد کمبود عنصر مس در افراد جوانتر بالاتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به شیوع به نسبت زیاد کمبود این عناصر، بررسی های گستردهتر در مناطق شهری و روستایی سایر شهرستانهای ایران و نیز پژوهشهایی در رابطه با سبب شناسی و روش های درمانی کاهش دهنده کمبود عناصر پیشنهاد میشود.
    کلیدواژگان: آهن، روی، مس، شیوع، کمبود
  • محمد داوودی، محمدشریف زارع شریفی، فاخر رحیم، قاسم ساکی صفحه 28
    سابقه و هدف
    بیوپسی سوزنی از ضایعات داخل قفسه سینه با هدایت سی تی اسکن به دلایل گوناگون ارجح میباشد ولی این کار میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد که شایعترین آنها پنوموتوراکس است. در یک بررسی، بیوپسی سوزنی از ضایعات داخل قفسه سینه با هدایت سی تی اسکن ارزیابی شد و پنوموتوراکس در 25% موارد گزارش گردید. هدف از این مطالعه بررسی عوارض بیوپسی سوزنی از ضایعات داخل قفسه سینه با هدایت سی تی اسکن در بین بیماران تحت مطالعه بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه که از نوع اپیدمیولوژیکی تحلیلی آیندهنگر بود از آذر 1384 تا آبان 1385 انجام شد، تمامی بیمارانی که به بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز مراجعه کردهاند لازم بود ضایعات داخل قفسه سینه آنها بیوپسی شود، وارد مطالعه شوند. در نمای ریه در تصویر سی تی اسکن اندازه و عمق ضایعه اندازهگیری شده و پس از بیوپسی، نمونه به دست آمده به پاتولوژی ارسال میشد. بعد از انجام بیوپسی از بیمار سی تی اسکن به عمل میآمد که در صورت وجود یا عدم وجود عارضه اقدام مناسب به عمل میآمد. در ضمن این مقاله برگرفته از پایان نامه دوره رزیدنتی رادیولوژی است.
    یافته ها
    از بین 102 بیمار تحت مطالعه، در 85 نفر (4/83%) هیچ گونه عارضهای مشاهده نشد و تنها 8 بیمار (9/7%) دچار پنوموتوراکس شدند. در مطالعه به عمل آمده مشخص گردید که بین اندازه ضایعه و هم چنین عمق آن با عوارض ایجاد شده ارتباط معنی داری وجود ندارد (05/0 (P>.
    بحث و نتیجه گیری
    به منظور نمونه برداری از ضایعات توراکس توصیه می شود که از بیوپسی سوزنی با هدایت سی تی اسکن به دلیل وجود عوارض کم استفاده شود.
    کلیدواژگان: بیوپسی سوزنی، ضایعات داخل قفسه سینه، سی تی اسکن، پنوموتوراکس، اهواز
  • محمدحسن کاظمی گلوگاهی، سید امیرحسین خلیلی فر صفحه 33
    سابقه و هدف
    بررسی وضعیت بروز آنفلوانزای نوع A در نیروهای مسلح، با توجه به تراکم جمعیت ساکن در آسایشگاه ها و احتمال وقوع اپیدمی های شدید در این افراد، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه مقطعی توصیفی میباشد که در سال 1388 در سطح نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت. موارد بیماری افرادی بودند که طی سال 1388، به طور قطعی به آنفلوانزای H1N1 مبتلا شده بودند و آزمایشگاه های مرجع، ابتلای آنها را به بیماری با استفاده از آزمایشات ویرولوژی (RT-PCR یا کشت ویروس) تایید کرده بودند.
    یافته ها
    در کل طی این سال در سطح نزاجا تعداد 19 نفر به این بیماری مبتلا شدند. بیشترین میزان بروز بیماری (63% از کل موارد) در آبان ماه مشاهده شد. میانگین سن مبتلایان به بیماری 21/47 سال (با انحراف معیار 2/43 سال) بود. تمامی بیماران مرد بودند. 79% از مبتلایان از کارکنان وظیفه و 21% آنان از کارکنان پایور بودند. بیشترین موارد ابتلا به آنفلوانزای نوع A در استان الف دیده شد (36/8% از کل موارد گزارش شده) و استان ب با 31/6% از موارد ابتلا در رتبه بعدی قرار داشت. 10/5% از مبتلایان از کارکنان شاغل در بخش بهداشت و درمان بودند. هیچ مورد مرگ و میر تایید شده ناشی از این بیماری در سطح نزاجا گزارش نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع، ارزیابی ها حاکی از این بود که وضعیت کنترل آنفلوانزای نوع A در سطح نزاجا در مقایسه با جمعیت کشوری رضایتبخش بوده است.
    کلیدواژگان: آنفلوانزای نوع A، نزاجا، بروز
  • لیلا غلامحسینی، مجتبی صادقی، ناهید محرابی صفحه 38
    سابقه و هدف
    وجود نظام آماری یکسان و کارآمد در بیمارستان به عنوان زیر سیستم نظام بهداشت و درمان از اهمیت فراوانی برخوردار است. مدیریت بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ارتش با بکارگیری نتایج آماری بخشهای مختلف میتوانند به برنامهریزی مناسب و سازندهای دست یابند که در نهایت سبب پیشرفت و بهبود کیفیت ارائه خدمات در بیمارستانهای ارتش میگردد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کاربردی بوده و به روش توصیفی تحلیلی انجام شده است. بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ارتش شهر تهران به عنوان جامعه پژوهش در نظرگرفته شدند. در این پژوهش، علاوه بر بررسی کتابخانه ای و اینترنتی، پرسش نامه ها و چک لیستهایی تدوین گردید که در ابتدا به روش pilot Study در یکی از بیمارستانها به اجرا در آمده و پس از تعیین اشکالات و رفع آن در میان اعضای جامعه پژوهش توزیع گردید. داده ها توسط پارامترهای آمار توصیفی و آزمونهای t-test، ضریب همبستگی (r)، تحلیل واریانس (F) و نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    با توجه به محرمانه بودن آمار و اطلاعات بیمارستانهای ارتش از ذکر نام آنها خودداری شده و نتایج به صورت کدبندی شده ارائه گردید. بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش میانگین عملکرد کلی واحد آمار 67% بوده که بیمارستان D با میانگین 86% دارای بهترین عملکرد در زمینه استفاده از استانداردهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شناخته شد. نتایج بررسی شاخصهای مربوط به میانگین وضعیت استفاده از رایانه نشان داد که 41% بیمارستانها از رایانه جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری استفاده مینمایند و در همین راستا بیمارستان G با میانگین 83% بیشترین میزان استفاده از رایانه را به خود اختصاص داد. میانگین کلی میزان کمی محاسبه شاخصهای آماری در مجموع بیمارستانهای ارتش 55% بود و دو بیمارستان B و E بهطور مشترک با میانگین 75% بیشترین میزان کمی محاسبات آماری را به خود اختصاص دادند. در نهایت میانگین تفاوت ارزیابی صحت محاسبه شاخصهای آماری 53% میباشد که دو بیمارستان D و E به طور مشترک با میانگین 71% در بالاترین سطح جدول قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های حاصل از پژوهش، ارزیابی مداوم عملکرد واحدهای آمار بیمارستانی بر اساس استانداردهای مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت بکارگیری شاخصهای آمار بهداشتی در امور مدیریتی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلیه بیمارستانهای تحت پوشش ارتش ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: استاندارد، شاخص آماری، عملکرد، واحد آمار
  • ماشااله عقیلی نژاد، میر سعید عطارچی، مجید گل آبادی، هاله چهره گشا صفحه 44
    سابقه و هدف
    استرس شغلی یکی از عوامل مهم ایجاد عوارض جسمی و روانی در پرسنل و کاهش بهرهوری در سازمانها است. از آنجاکه استرس شغلی پرستاران به عنوان یکی از اجزا مهم نظام بهداشتی درمانی میتواند اثر زیادی بر کیفیت مراقبت بالینی داشته باشد، لذا این تحقیق به منظور بررسی و مقایسه استرس شغلی پرستاران بخشهای مختلف در بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی پرسش نامهای دو قسمتی که شامل ویژگی های دموگرافیک و پرسش نامه استرس شغلی Job Stress Brief Test (JSB) در اختیار 84 نفر از پرسنل پرستاری بخشهای مختلف بیمارستانی که به روش تصادفی انتخاب شده بودند قرار گرفت. پس از تکمیل، اطلاعات به دست آمده بر مبنای بخشهای مختلف و بعضی عوامل زمینهای مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج حاکی از سطح استرس متوسط در پرستاران شرکت کننده در مطالعه میباشد. تفاوت معناداری در مقایسه سطح استرس پرستاران بخشهای مختلف مشاهده شد که این استرس در پرستاران بخش اورژانس به طور معنادار بیشتر از بقیه بخشها (P=0/001) و در پرستاران متاهل کمتر از مجرد (P=0/03) بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه استرس شغلی بر کارایی و کیفیت زندگی کاری افراد تاثیرگذار است، اتخاذ استراتژی های موثر از سوی مدیران برای بهبود شرایط کاری و کاهش استرس شغلی پرستاران نظیر مشارکت پرسنل در تصمیم گیری ها، حمایت سرپرستی و کاهش بار کاری و بهبود محیط کار امری ضروری است.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرستار، بیمارستان
  • احمد نریمانی، مهدی اکبرزاده، محمد حمزه صفحه 49
    سابقه و هدف
    دانشجویان رشته های علوم پزشکی جزو گروه های پرخطر از نظر ابتلا به اختلالات روانی محسوب میشوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی سلامت عمومی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی-تحلیلی، 52 دانشجو از بین دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به شیوه تصادفی طبقه بندی شده انتخاب گردیدند. برای بررسی سلامت عمومی دانشجویان، از پرسش نامه سلامت عمومی (GHQ-28) استفاده گردید. پس از ورود داده به نرم افزار SPSS ویرایش 17 و استفاده از روش لیکرت در نمره گذاری گزینه های پرسش نامه ونقطه برش 23، به تحلیل داده با استفاده از آزمون T-تک نمونهای، آزمون One sample K-S، آزمون T-دو نمونه مستقل، آزمون Levene پرداختیم.
    یافته ها
    میانگین نمره سلامت عمومی دانشجویان پزشکی، 16/12±48/47 است. با توجه به P-value حاصل از آزمون One Sample K-S ا(p=0/77) نمرات سلامت عمومی دانشجویان در سطح معنی داری 05/0 نرمال بوده و P-value حاصل از آزمون T-تک نمونهای با نقطه برش 0/0023 بوده است. لذا میتوان نتیجه گرفت که میانگین نمره سلامت عمومی دانشجویان، بیشتر از عدد 23 بوده و این نشاندهنده وجود اختلال در سلامت عمومی دانشجویان است. همچنین P-value آزمون Levene برابر 04/0 بوده و نشان از برابری واریانس نمره سلامت عمومی دانشجویان سالهای اول و دوم دارد. همچنین، P-value آزمون T-دو نمونه مستقل برابر 57/0 بوده و میتوان نتیجه گرفت که اختلاف معنی داری بین سلامت عمومی دانشجویان سالهای اول و دوم وجود ندارد. همچنین همین نتایج برای سایر مقیاسهای سلامت عمومی (سلامت جسمی، افسردگی، اضطراب و کارکردهای اجتماعی) در بین دانشجویان سالهای اول و دوم برقرار بوده است (p>0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به بیان شیوع اضطراب و افسردگی در دانشجویان سالهای آخر پزشکی در مقالات دیگر و تایید وجود اختلال سلامت عمومی در جامعه مورد مطالعه ما، اینگونه به نظر میرسد که بسیاری از دانشجویان پزشکی در مقاطع مختلف تحصیلی از اختلال در سلامت عمومی و روانی رنج میبرند که باید از همان سالهای ابتدایی تحصیل، با ارائه مشاوره های مختلف، جلوی بروز این اختلالات را گرفت.
    کلیدواژگان: پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ، 28)، دانشجوی پزشکی، اختلالات روانی
  • رامین مظفری کرمانی، ناهید اعرابی، سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، افسانه آذری صفحه 56
    سابقه و هدف
    با پیشرفتهای اخیر علمی، امکان باروری برای زوجهای نابارور فراهم آمده است. بیش از یک میلیون کودک در سراسر دنیا با استفاده از تکنیکهای کمک باروری به دنیا آمده اند. همپای گسترش روش های درمانی کمک باروری، سوالات و نگرانی هایی پیرامون چگونگی رشد جسمانی و تکاملی این کودکان شکل گرفته است. مدارک و شواهد از شیوع چندقلویی، وزن کم هنگام تولد، نارس بودن و بروز ناهنجاری های مادرزادی این شیرخواران حکایت دارد.
    مواد و روش ها
    با جستجو در دو پایگاه اطلاعات داده ها، کلیه مقالاتی که مرتبط با موضوع بحث بود و از سال 1991 تا 2008 میلادی به چاپ رسیده بود، مورد مطالعه و جمع بندی قرار گرفتند. اطلاعات حاصل از مطالعات انجام شده در بخشهای آنومالی های مادرزادی، نتایج پری ناتال، تکامل عصبی و و ضعیت ارگانهای مختلف این دسته از شیرخواران آورده شده است.
    یافته ها
    مطالعات نشان داده که اکثر نوزادانی که حاصل از درمانهای کمک باروری هستند، دوره پری ناتال مساعدی دارند. مهمترین عامل مداخله کننده با وضعیت سلامت این دسته از نوزادان در دوره پری ناتال، بروز موارد چند قلویی است و این نوزادان با مشکلات زیادی درطول دوران بارداری، حین زایمان و دوره نوزادی مواجه خواهند بود.
    بحث و نتیجه گیری
    نتیجه اکثر تحقیقاتی که پیرامون وضعیت سلامت شیرخواران حاصل از درمانهای کمک باروری انجام شده، نشان میدهد که روند رشد و تکامل این دسته از شیرخواران با شیرخواران حاصل از لقاح طبیعی متفاوت نبوده است.
    کلیدواژگان: شیرخواران حاصل از درمانهای کمک باروری، سلامت، دوره پری ناتال، تکامل
  • حبیب الله میرزا بابایی، شوآن شریعتی راد، کامیاب علیزاده، سعید زارعی صفحه 66
|
  • D. Esmaeili, A. Mobarezm., A. Salmanianh., A. Zavaranh., M. Mahdavi Page 1
    Background

    H. pylori is one of gastric bacterial infectious agents that reported from world whole. This organism is heterogen and have hyper variable regions in its genome that to cause organism escape from immune response. H. pylori cagA+ strains will report that is stimulating factor for adenocarcinoma, gastritis in infected persons. H. pylori LPS have less toxicity, mitogenicity and pyrogenicity than Entrobactericeae. In this study we investigated the LPS and rCagA senergistic effect on stimulation of Th1 immune response in mice model.

    Materials and Methods

    LPS of H. pylori O2 serotype was extracted by hot phenol-water method. Proper conserved fragment of cagA was expressed in proper vectors. These antigens were injected to Balb/c mice and immune response was assayed by ELISA

    Results

    The IgG1/IgG2a ratio in the immunized mice with rCagA and rCagA plus CpG was <1, indicating a Th1 type response, while the control group was >1, indicating a strong Th2 response. In mice immunized with LPS and rCagA, the immune response elevated which indicated synergistic effect of this antigen on stimulating of strong immune response against H. pylori infection

    Conclusion

    Effective immunizations against H. pylori will possible affected treatment in next future. Protective immune response in H. pylori is balance between Th1/Th2.These data suggest that immunization with rCagA and LPS promoted a Th1 immune response. H. pylori rCagA and LPS serve as an excellent antigen for immunization. In conclusion, we recommended multicomponent vaccine contain of rCagA and LPS for vaccine formulation against H. pylori infection.

  • Md G. Sadeghian, L. Shirani Bidabadi, H. Ziaei H. Hejazi, A. Zolfaghari Baghbaderani Page 6
    Background
    Glucantime is regarded as the first line in the treatment of cutaneous leishmaniasis, but failure to treatment is a problem in many cases. َEvaluation of glucantime activity in the cutaneous leishmaniasis complicated with secondary bacterial infection compared with uncomplicated lesions.
    Materials and Methods
    This experimental clinical trial Patients enrolled in the study had cutaneous leishmaniasis. The lesions were scraped with sterile swap and cultured into the blood agar medium. All the patients were treated with systemic glucantime for 3 weeks and followed for 2months. Response to treatment was defined as loss of infiltration, re epithelization and negative smear, and unresponsiveness defined as unchanging the size of the lesions without re epithelization and positive smear at the end of the study. Regarding to results of cultures, the lesions were divided into two groups with positive and negative cultures and glucantime activity was compared between two groups
    Results
    Out of 161 patients enrolled in the study, 123 (76. 4%) were Negative and 38 patients (23. 6%) were Positive for secondary bacterial infection. In groups with negative bacterial culture response to treatment was 65 % (80 Patients) and in the other group was 31. 6% (12 patients) (X2= 13. 77, P<0. 01).
    Conclusion
    Activity of glucantime decreased in cutaneous leishmaniasis lesions with secondary bacterial infection
  • Md S. Khademi M.A. Sahmeddini R. Nikandish F. Ghaffarpasand Page 11
    Background
    Postoperative nausea and vomiting is still a common and major complication after general anesthesia, which may delay post-anesthetic care unit (PACU) discharge, prolong hospital stay and thus increase the cost of hospitalization. Several drugs and techniques have been shown to be effective in reducing postoperative nausea and vomiting. In this study the effects of premedication with Intra venus midazolam on the incidence and severity of postoperative nausea and vomiting was investigated in a sample of adult patients undergoing Extra Capsular Cataract Extraction under general anesthesia.
    Material And Methods
    One hundred adult patients undergoing general anesthesia for Cataract surgery were randomly divided into two groups to receive either midazolam (0.025mg/kg) or a same volume of normal saline intravenously two minutes prior to induction of anesthesia. Incidence and severity of Postoperative nausea and vomiting and the total amount of administered metoclopramide during the first postoperative day (24hours) were compared between the two groups.
    Results
    There were no differences between the two groups regarding the age, sex, body mass index, NPO time, preoperative anxiety, and severity of post operative pain. Severity of nausea and frequency of vomiting were significantly lower in midazolam group during the first 24 hours after surgery compared with placebo group (nausea: 1.14 ± 1.42 of a ten point visual analog scale vs. 3.18 ± 2.43 in placebo group, P<0.05), and (vomiting: 0.08 ± 0.340 vs. 0.8 ± 0.948 in placebo group, P<0.05). Midazolam group received a significantly less amount of metoclopramide during the first postoperative day (0.8 ± 2.7 mg vs. 2.2 ± 1.4 mg in placebo group P<0.05) but recovery time in midazolam group was slightly longer than placebo group (20.80 ± 4.88 minutes vs. 16.20 ± 3.43 P<0.05).
    Conclusion
    The results of this study suggest the effectiveness of intravenous midazolam premedication to reduce the incidence and severity of postoperative nausea and vomiting.
  • Msc S. Riahy, A. Karamy M. Akbarzadeh Page 16
    Background
    One of the most important problems in medicine is stress induced peptic ulcer. In spit of its importance, there is no confirming way to prevent it. The aim of this study is test effect of feeding on stress induced peptic ulcer as a preventive way. Method &materials: experiments were performed on 20 wistar male rats weighting 200±20 gram that were under standard condition and has free access to water and food. They randomly divided in 4 groups with 5 rats in each group. 1) Fasting group with stress 2) feeding group with stress 3) fasting group without stress 4) feeding group without stress (control). Cold water (23o) immersion stress for 3.5 hours was used for inducing stress. All rats were killed and their stomachs were revised from point of view numbers and area of ulcers. Data were analyzed by ONE WAY ANOVA.
    Results
    immersion in cold water in this method induced ulcer in stomach, area and number of ulcers in fast with stress group were significantly more than other groups.
    Conclusion
    oral feeding during stress reduces gastric mucosal injury in rats that are under acute stress. It seems that food in stomach prevent stress contractions that induced ulcer due to ischemia.
  • Msc L. Navai M. Kimiagar A. Abolhasan Zadeh M.A. Lashgari Page 20
    Background
    In view of the importance of micronutrients in metabolism and their critical role in health improvement and due to the fact that no comprehensive information on biochemical status of micronutrients exists, this study was carried out to determine the deficiencies of serum iron, zinc and copper in Tehran district.
    Materials and Methods
    206 families including 612 subjects (320 subjects in the city and 292 subjects in villages), 265 males (43%) and 347 females (57%) aged 3 to 83 years and mean ± SD 39±19 years were randomly selected by cluster sampling. Individual questionnaires and demographic data were filled.Height and weight were measured and Body Mass Index (BMI) was calculated. Then 10 ml of blood samples were collected and serum iron, zinc and copper assayed by atomic absorption spectrophotometery.
    Results
    The results showed that the micronutrients deficiency was highly prevalent in Tehran. Mean serum iron was 114±45 µg/dl. No differences existed in mean concentrations between urban and rural areas. Mean serum copper was higher in the city compared to the villages (75±27 VS 67±23 µg/dl) while mean serum zinc was higher in rural 140±36 compared to urban areas 101±33 µg/dl. No one had zinc deficiency in rural areas while 19% of the city dwellers were zinc deficient. Iron deficiency was higher in urban compared to rural areas (6% and 3%). Rural subjects were more deficient in copper (68%) compared to urban subjects (55%). Percentage of zinc deficiency in males and females were similar. Iron deficiency prevalence was lower, while copper deficiency was higher in females compared to males. Iron and zinc deficiency were higher in older subjects, whereas copper deficiency was more prevalent in younger people.
    Conclusion
    Because of the high prevalence of the deficiencies of these micronutrients, further surveys in other districts and studies on the etiology and curative measures are recommended.
  • Md M. Davoodi M.Sh. Zare Sharifi, F. Rahim Gh. Saki Page 28
    Background
    CT scan guided fine needle biopsy of the chest lesions are increasingly popular technique, but may have complications which the most common is pneumothorax. The purpose of this study was to observe the complications of needle biopsy of chest lesions guided by the CT scan among the patients studied.
    Material and Methods
    This is a descriptive epidemiologic study. All patients that referred to Imam Khomeini in Ahvaz from 2005 to 2007and it was necessary to biopsy the chest lesions were studied. Snapshot files on lung CT scan lesion size and depth measurements and the biopsy samples obtained were sent to pathology. After the biopsy the patient CT scan was to act as the presence or absence of symptoms, proper action was made of.
    Results
    Among 102 patients studied, 85 patients (83.4%) were uncomplicated, but 8 patients (7.9%) were suffered from pneumothorax. In the study were made between lesion size and depth of complications found no correlation, but between lesion location and complications caused there was statistically significant difference.
    Conclusion
    The needle biopsy guided by CT scan due to low complications in many cases is a suitable diagnostic method.
  • Md M.H. Kazemi A.H. Khalilifar Page 33
    Introduction
    Surveys on incidence of influenza A in military forces are so important due to population density in their dormitories and probability of severe epidemics occurrence.Methods and materials: This research is a descriptive cross-sectional study executed in 2009 in Iranian land force of army (NEZAJA). Cases were definite patients during 2009 whose sickness were confirmed by virology tests (RT-PCR or Virus Culture) in reference laboratories.
    Results
    19 patients were reported by different units of NEZAJA during 2009. The highest number of patients (63% of all) was reported in November. Their mean age was 21.47 (SD 2.43) and all of them were male. 79% of patients were military service employees and 21% were formal staff. The highest number of patients was reported from A province (36.8% of all) and B province was in second order (31.6% of all). 10.5% of patients were working in health care systems. No dead case was reported in NEZAJA.
    Conclusion
    The evaluation showed that in comparison with country population, control of influenza A in NEZAJA was totally satisfied.
  • Msc L. Gholamhosseini M. Sadeghi N. Mehrabi Page 38
    Background
    We selected all of Army hospital and dependences in TEHRAN, in order to functional Contrastive Analysis of Statistical unit Related to Army Hospitals based on Standards Confirmed by Ministry of Health & Medical Education in the year 1386. To comparing studied variables in this research adding library studies, interview, textually observation & professional ideas.
    Materials And Methods
    We delivered three answer sheets and four checklists in statistical society such as: 1. The usage of computer checklist. 2. To access the accounting statistical index checklist. 3. To access the correctness accounting statistical index checklist.
    Results
    After concluding row information, from statistical program named SPSS, we analysis and the conclusion are: - All of Hospital›s answerable of statistic unit have graduated in study field of Medical Record. - The majority of them (%57.1) have bachelor of sciences of medical record and just (%14.2) of them have master of art of medical record. - All of statistical units of Army dependences hospital are working between 2 years up to 6 years and just two hospitals (%28.5) have been working for 6 years. - About source reporting of diseases to statistical unit shows that in the (%42.8) of issue, the codification unit do it and in (%57.1) the secretary of reporting unit gives information to statistical unit. - In the most studied hospitals (%57.1) registering the submitting information and doing the accounting and access the indexes by computer and few hospitals using both computer and the people for submitting information.
    Conclusions
    From researching of Army dependences hospitals function, we conclude to this: 1. Hospital D with average of (%86) is the best hospital in statistical act unit. 2. Hospital G with the range of (%83) has the high percentage of using computer in the mentioned hospital. 3. About comparing the average of differences between access accounting statistical indexes, two hospitals (B, E) have the high percentage (57%) of differences between accessing accounting statistical indexes. 4. About accessing the correctness accounting and statistical indexes in two hospitals (D, E) have high percentage (71%) and there is no differences about accounting statistical correctness indexes between Army dependences hospitals in TEHRAN.
  • Md M. Aghilinejad M.S. Attarchi M. Golabadi H. Chehregosha Page 44
    Background
    occupational stress consists physical and emotional impacts on workers and decreased efficacy is its consequence. Nursery as a main axis of the health care system involves an occupational stress needs to cover by a management system. Recent studies focused on this aim. We targeted to evaluated stress level among the nurses of Iran University Hospitals.
    Material and Methods
    84 Female health nurses were evaluated by job stress brief questionnaire and divided to groups by some demographic criterias, comparing them together based on the questionnaire score.
    Results
    The results have shown an intermediate level of stress among our targets. Stress had fewer level among married group. Urgency agents had a high significant amount of stress compare the others.
    Conclusion
    Occupational stress influence efficacy of health nurses. Strategies to control personnel stress is necessary. Wards could divide nurses based on stress. Marriage had a significant effect on nurses occupational stress level. More steps may modify by learning the psycho method.
  • Nariman, M. Akbarzadeh, M. Hamzeh Page 49
    Background
    Collegians especially medical students are a high-risk group for mental disorders. This project has done to evaluation of General health of medical students of AJA University of medical sciences – 2009.
    Materials And Methods
    In this analytical cross sectional study 52 medical students were included. They were asked to fill in GHQ-28 questionnaire. Cut of point was 23 and One sample T, One sample K-S, Two Sample T and Levene tests were applied to the variables using SPSS v.17.
    Results
    The mean (±SD) of score of general health in medical students was 47.48 (±12.16). According to the P-Value of One sample K-S test (p=0.77) scores of general health at the α=0.05 have a normal distribution. Thus this mean is over than 23 and it means there are some disorders in the general health of medical students. P-Value of Levene test is 0.04 and it means there are no significant differences between the Variance of scores of general health in first year students and the second year. P-value of two sample T test is 0.57 and it means there are no significant differences between level of general health in these two groups. These results were also appeared for sub scales of GHQ-28 (p>0.05)
    Conclusions
    According to the results of our research and some other researches about depression and stress in medical students, it seems that many of medical students all over the world suffer from general health and mental disorders. Prevention of these disorders is possible with guiding councils.
  • Md R. Mozafari Kermani N. Arabi. A. Shahzadeh Fazeli A. Azari Page 56
    Background
    With recent scientific progresses, the barren couples can become fertile and a part of children are the results of these costly interventions. there have been some concerns and questions about the physical and developmental growth of these children and some wide and continued studies are being done about this subject around the world. Prevalence of multiplicity, LBW, prematurity and congential abnormalities have been shown in these children.
    Material And Methods
    We searched Pubmed and Cochrane databases for relevant articles published from 1991 to 2008. The following keywords were used: Invitro Fertilization (IVF), Intra Cytoplasmic Sperm Injection (ICSI) Assisted Reproductive Technology (ART).
    Results
    The studies have shown that the majority of neonate of ART methods, have proper prenatal period. the most important confounding factor in healt status of these neonates in prenatal period is multiplicity. ART twins encounter with more prenatal problems and the most important modifying factor is limitting the number of transferred embryos. These children have no difference physically and developmentaly with other children during infancy and childhood and the rate of disease is not higher either.
    Conclusion
    The results of most of the research described suggest that childern conceived using ART, are not at greater risk of physically and developmentaly problem. The risk difference for major congenital malformation, LBW and prematurity are low and probably acceptable for the couples concerned.